Hans Bijster, logo
Hans Bijster, logo

Welkom bij de Stichting Veteranen Societeit Ede

Welkom
Welkom op de website van de stichting Veteranen Sociëteit Ede. In de onderstaande vertrouwde tekstindeling willen we kort en duidelijk aangeven wie we zijn en wat we willen. Waar, wanneer en waarom we dat doen.
Op de overige pagina's, onder de knoppen, vindt u alle verdere belangrijke informatie als u bent geïnteresseerd in onze veteranensociëteit in Ede.

Wie:
stichting Veteranen Sociëteit Ede (VSE)

Wat:
Een gezellige ontmoetingsruimte waar veteranen, oud-militairen en oud-burgermedewerkers elkaar regelmatig kunnen ontmoeten.

Waar:
In het restaurant van serviceflat Belvédère
Adres: Dennenlaan 100 Ede

Wanneer:
Maandelijkse bijeenkomst: iedere 2e woensdag van de maand. Aanvang 16.00 uur. We beginnen met een gezellig borreluurtje en om 17.00 uur gaan we verder met een heerlijke rijstmaaltijd in buffetvorm. Aanmelden is alleen nodig als u aan de maaltijd deelneemt. Dit kan rechtstreeks bij de Belvédère tot 2 dagen voor de datum, Tel: 0318-616812.
In het weekend en in de avonduren is de receptie van de Belvédère niet bereikbaar.
Opmerking: Indien u zich heeft aangemeld voor de maaltijd en vervolgens blijkt dat u toch niet kunt; vergeet dan niet om u af te melden. Immers de kok rekent op uw komst!

Waarom:
Ede is van oudsher (sinds 1906) een garnizoensstad en heeft meer dan 900 veteranen als inwoners. Daarnaast woont er een nog groter aantal gepensioneerde militairen in Ede. Velen onder hen bezochten met enige regelmaat de kazerne in Ede voor een social of reünie om zo de contacten met hun oud-collega's te onderhouden. Samen even bij praten over hun (gezamenlijke) herinneringen of gewoon over het huidige wel en wee.
Medio 2010 zijn alle kazernes in het dorp Ede gesloten. Het is zeer wenselijk dat veteranen en oud-militairen uit de gemeente Ede elkaar kunnen blijven ontmoeten. Een aantal jaren geleden is het initiatief genomen door Edese veteranen om ook in onze gemeente Ede een veteranensociëteit te vestigen.
Voor alle veteranen, oud-militairen en oud-burgermedewerkers van Defensie. Een plek, waar alle veteranen - door al de jaren heen van Voormalig Nederlands Indië tot aan Afghanistan toe - en hun partners regelmatig terecht kunnen voor 'n praatje. Maar ook de postactieve militairen en de gepensioneerde burger-Defensiemedewerkers; iedereen is van harte welkom!".

Zeker, nu ieder jaar rond 29 juni, de "Nationale Veteranendag" zal plaatsvinden en er jaarlijks zoveel Nederlandse militairen worden uitgezonden, wordt de betrokkenheid met de veteranen in onze samenleving groter en steeds meer erkend.